V spolupráci s Luciou Wagnerovou z @fitrecepty sme pre vás pripravili recept, ktorý je nielen chutný, ale zároveň podporí aj vašu črevnú mikroflóru.
Svieži šalát z kyslej kapusty a kukurice máte hotový za 10 minút. Je kyslastý, šťavnatý a svieži, jednoducho perfektný počas horúcich dní!
Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 200 g kukurice
- 1 avokádo
- 1/2 červenej cibule
- 200 g kyslej kapusty (bez konzervantov)
- 150 g paradajok
- hrsť čerstvého koriandra
- šťava z 1 limetky
- soľ
- čerstvo namleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup:
V miske zmiešame nadrobno nasekanú cibuľu, paradajky, avokádo, kapustu, kukuricu a nasekaný čerstvý koriander.
Šalát pokvapkáme limetkovou šťavou, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.
A máme hotovo!
Odporúčam ho ešte odložiť aspoň na hodinu do chladničky, aby sa všetky jeho chute krásne prepojili.