Premýšľate, čo ľahké a chutné napečiete po náročnej a ťažkej Veľkej Noci? Lahodná mrkvová torta zaručene poteší vaše trávenie aj chuťové poháriky.
Čo budeme potrebovať?
Na korpus:
450 g najemno nastrúhanej mrkvy
200 g polohrubej múky
80 g minútových ovsených vločiek
200 g trstinový cukor
120 g vlašských orechov
220 ml rastlinného oleja
4 vajcia
1 vrecúško vanilkového cukru
Štipku soli
1 vrecúško prášku do pečiva (2 čajové lyžičky)
3 čajové lyžičky škorice
2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
Tortovú formu s priemerom 19 cm. Môže byť aj väčšia, ale torta nebude tak vysoká.
Na krém:
500g mäkkého tvarohu
2 lyžice masla
2-3 lyžice medu
Šťavu z limetky
Postup
Zmiešame 4 vajcia, 200g cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 220 ml rastlinného oleja do jednej zmesi,
V druhej mise zmiešame 200 g polohrubej múky, 80 g vločiek, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 malé vrecúško prášku do pečiva, škoricu a štipku soli.
Obe zmesi zmiešame dohromady v jednej veľkej mise a pridáme 450 g nastrúhanej mrkvy a 120 g vlašských orechov. 60 g orechov pomelieme v mixéri najemno a ďalších 60 g orechov pokrájame nožom nahrubo tak, aby sme mali väčšie kúsky.
Predhrejeme rúru na 180 °C a tortovú formu pokryjeme maslom a obsypeme polohrubou múkou.
Do tejto formy nalejeme pripravené cesto a pečieme pri 180 °C asi 1 hodinu. Či je cesto hotové, skontrolujeme drevenou špajľou alebo špáradlom.
Počas pečenia korpusu pripravíme krém:
Zmiešame 500 g mäkkého tvarohu izbovej teploty s 2-3 lyžicami medu, šťavou z limetky a rozpustených maslom, ktoré sme nechali trošku vychladnúť. Množstvo šťavy z limetky a medu môžeme prispôsobiť podľa chuti.
Krém vymiešame do hladka a necháme vychladnúť v chladničke.
Hotový vychladnutý korpus rozrežeme na dve až tri časti podľa veľkosti formy, ktorú sme použili. Pre formu o priemere 19 cm odporúčame rozrezať na 3 časti.
Medzi jednotlivé vrstvy nanesieme krém a na záver potrieme aj vrchnú vrstvu torty, ktorú dozdobíme napríklad vlašskými orechmi, ovocím či škoricou. Môžeme sa riadiť princípom „Čo dom dal.“
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok